Termék Szűrő
Kereső
Boltok listája
Elérhetőség
Árak
Utoljára megtekintett
Sajnos még nem tekintettél meg terméket.

Étkező garnitúra választék

Rendezés / Oldalszám: Mennyiség oldalanként:

Étkező garnitúra választék

Az étkezés életünk megkerülhetetlen része, melyre naponta többször időt kell szánnunk. Egy ember vagy egy egész család napjait általában egy fő étkezés és több kisebb étkezés jellemzi. A fő étkezés legtöbbször a vacsora, ekkora érkezik haza mindenki, de sok esetben már az ebédhez is együtt tudnak odaülni. A baráti látogatások szintén inkább estére szoktak tolódni.

Üzleteink étkezőgarnitúra választéka igen gazdag. Az étkező, konyha méretének, a lakás stílusának megfelelő darabot így bárki könnyen megtalálhatja. Az étkezőgarnitúra kiválasztásának fő szempontjai a méret, a funkció, a kényelem és a kinézet. Egy kisebb helyiségbe nyilvánvalóan valami kompakt megoldást fognak keresni, míg egy nagyobb étkező esetében a nagy asztal és helyigények székek is jól elférnek. Az étkezőgarnitúra választék tartalmaz olyan bútortípusokat is, melyeket apró helyekre könnyedén be lehet szorítani, így a legkisebb konyhák számára is tartogatunk valamit. A funkció alatt az értendő, hogy általában milyen jellegű étkezésekre kell alkalmasnak lennie az adott bútornak. Ha csak egy albérletben egyedül, kettesben kellene leülni valahová, akkor ahhoz nincs szükség nyolcszemélyes garnitúrára. Ha egy négytagú család mindennapi étkezéséhez kell megfelelő bútor, akkor a négy vagy hatszemélyes garnitúrák, esetleg a konyhai sarokülős megoldás igazán megfelelő. A nagyobb létszámú családok esetében, vagy azoknál, akik rendszeresen hívnak vendégeket, a nyolcfős garnitúrákra van szükség.

A kényelem szintén kimondottan fontos, hiszen az étkezésnél egy kényelmetlen széken szorongva vagy egy túl magas, esetleg túl alacsony asztalnál ülve valószínűleg nem fog olyan jól esni még a legfinomabb étel sem, mint egy kényelmes, megfelelő helyen. Érdemes figyelembe venni, hogy milyen méretekkel rendelkeznek az adott bútordarabok. Az étkező garnitúráknál leginkább az ülő alkalmatosság kényelmi szintje a legfontosabb. Van, aki a keményebb felületeket és van aki a puha süppedős székeket kedveli. A klasszikus, kárpit és fa megoldások vagy a fémvázas, de szivacsos kárpit ülőfelületű székek a puhaság kedveinek kedvencei, de nekik tökéletes lehet a szivacsos, bőrrel vagy textilbőrrel bevont szék is. Emellett természetesen a sima fa ülőfelülettel kiképzett székek is megtalálhatók választékunkban. A háttámla is sarkalatos kérdés. Van, aki nem szokott hátra dőlni, neki a puffszerű székek tökéletesen megfelelnek, vagy az alacsony támlával ellátottak, de sokan szeretik a magas, íves vagy egyenes támlás székeket is. A karfa megléte vagy annak hiánya is külön kényelmi funkciók ellátására szolgál.

A kinézet pedig az, amit általában első helyre tesznek. Igaz, hogy nagyon fontos, azonban az előtte említett kritériumoknak nem megfelelő garnitúra hiába szép, ha túl kicsi vagy olyan nagy, hogy nem tudjuk kihasználni, esetleg nem pont a mi kényelmi igényeinknek megfelelő. Számos stílust megtalálhatnak kínálatunkban. A klasszikus daraboktól egészen az egyedi, exravagáns étkező garnitúrákig, minden van. Az asztal, plusz meghatározott számú szék kombináció mellett, gondoltunk azokra is, akiknek nagy pultjuk van, és ezt használják étkezési célokra. Neki számos bárszék áll rendelkezésére. Ezek támlával vagy anélkül, krómozott vagy fa lábon, bőr vagy egyéb borítással kapható. Némelyikül állítható magasságú. Az asztal köré nem csak székeket, hanem sarokülőt és/vagy padot is lehet pakolni, melyen nagyon kényelmesen el lehet helyezkedni és annak szabályozása is könnyű, hogy épp hányan férünk el az asztalnál.

Számos garnitúránkhoz plusz székeket is lehet vásárolni. Sok esetben eleve lehet választani, hogy négyszemélyes, hat vagy nyolcsszemélyes változatban szeretnénk-e. Emellett lehetőség van arra is, hogy külön asztalt és hozzá nekünk tetsző székeket, ülő alkalmatosságokat vásároljunk. Nagy divat lett mostanában, hogy nem egyforma székeket pakolnak az asztal köré. Ezt az érdekes összeállítást egy típusú székek különböző színeivel vagy merészebbeknek különböző típusú székekkel ugyanolyan színben lehet megoldani. Aki nagyon meglepőt szeretne és imádja a változatosságot, az akár minden széket más típusból és színből választhat ki.

Az étkezés szertartás, az együtt étkezés méginkább. Legyen kellemes környezetben, kényelmes székeken ülve, megfelelő nagyságú asztal körül, hogy mindig élmény legyen leülni enni egy jót.

Bútorüzletek és az elérhetőségeik

Alpha bútor

Róbert K. krt.

1134 Bp., Róbert K. krt. 57.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Kecskemét

Kecskemét, Máriahegy 419.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

XI. Budafoki út

1117 Bp., Budafoki út 183.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Üllői út

1185 Bp. Üllői út 829

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha Bútor

Központi raktár

1182 Bp. Péterhalmi út 8

Elérhetőségek