Termék Szűrő
Kereső
Boltok listája
Elérhetőség
Árak
Utoljára megtekintett
Sajnos még nem tekintettél meg terméket.
Franciaágy választék

Franciaágy választék

Rendezés / Oldalszám: Mennyiség oldalanként:

Franciaágy választék

            A franciaágy igen közkedvelt fekvő alkalmatosság, mivel nagy méretének hála, igen kényelmes. Aki nem egyedül alszik, annak más választása nem igen van, franciaágyat kell beszereznie, mert egy egyszemélyes ágyon hosszú távon nem lehet kettesben aludni. Sőt, néha akár többen is, mivel a fiatal párok esetében a gyerekvállalás azzal is jár, hogy bármilyen szigor mellett, a gyerek félelme vagy csak ragaszkodása okán is megjelenik az éjszaka közepén és bebújik a szülők mellé. Az állattartás szintén eredményezhet hasonlókat, a kutyák előszeretettel heverednek gazdájuk közelébe.

            A franciaágy elnevezés magyarázata még nem tisztázott. A német nyelvterületeken kívül csak a magyar nyelvben hívják így ezt az ágytípust, más nyelveknél egyszerűen duplaágynak nevezik, hivatalos elnevezése is ez: duplaágy, angolul doppelbed vagy double bed. Tulajdonképpen a nagyobb méretű ágyakat gyűjtőnéven franciaágynak hívja a köznyelv, ám ez nem minden esetben fedi a valóságot. A franciaágy általában fejtámlás, kárpitozott, a matraccal egybeépült ágyat takar. Igaz, mára ez az alaptípus csak egy fajtáját képezi a franciaágyaknak, de a sima nagyobb méretű ágyak akkor sem tartoznak ebbe a kategóriába. Egy franciaágynak minimum 160x200 centiméteresnek kell lennie. A 180x200-as és a 200x200-as matracméret is igen elterjedt.

            A franciaágy kiválasztása a méret meghatározásával kezdődik. Mekkora ágyra van szükségünk? Egyedül alszunk benne vagy párunkkal? Van, tervezünk gyereket, aki időnként majd oda óhajt bújni? A kutya is velünk alszik és megtermett állat, kell neki is a hely? A franciaágy kínálat mindhárom fő méretben tartogat szebbnél szebb darabokat. Az ágyak nagy része külön rendelésre készülhet kisebb és nagyobb méretben is. A méret kiválasztása után következik az, hogy beépített fekvőfelületű ágyat szeretnénk, vagy ágykeretet ágyráccsal és majd arra teszünk matracot. Az ágykeretek nagytöbbsége ágyráccsal együtt kapható, de külön is megvásárolható. Az egyéb funkciók között is érdemes válogatni egy kicsit. Vannak ágyneműtartóval kialakított ágyak. Az ágyneműtartó, nem csak párnáink, paplanjaink tárolására alkalmas, de egy jó nagy ágy esetében kiváló tárolófelület, ahová akár a téli holmikat is be lehet suvasztani nyáron, aztán az ősz beköszöntével kivenni és betenni a nyárit. A fejtámla típusok is számos lehetőséget adnak. Vannak vastagon szivacsozott vagy sima fa felületek is, de akadnak tükörrel ellátott ágytámlák is. Forma és színvilágban itt is gazadag a választék. Aki nem szeretne külön éjjeliszekrénykéket állítani az ágya mellé, annak lehetősége van olyan franciaágyat vásárolni, melynek két, fej felöli oldalán kis polckialakítás található. Ezen elfér egy apró lámpa, egy pohár víz, esetleg a füldugó.

            Az alvás a legalapvetőbb tevékenységeink közé tartozik, melyet minden ember igényel. Súlyos egészségügyi következményei vannak a folyamatos rossz minőségű vagy kevés alvásnak. Új kutatások rámutattak, hogy a túlalvás, tehát az, ha naponta felnőttként tíz órát is képesek vagyunk aludni és ráadásul folyamatosan, éppen olyan káros, mint, ha alig aludnánk. A megfelelő ágy kiválasztásával optimalizálhatjuk alvásunkat, így szervezetünknek van ideje és módja regenerálódni, de nem is esik túlzásba. Egy kiadós, mély alvás testi-lelki és szellemi problémáink egy részén is segít. A kellemes alvás jobbá teszi közérzetünket, megnöveli teljesítőképességünket, mely elengedhetetlen feltétele a sikereknek. A sikerélmények újabb erőt adnak az újabb sikerek eléréséhez és így tovább. Tehát egyértelmű, hogy aludni kell, aludni jól kell és eleget. Ehhez pedig elengedhetetlen a kényelmes ágy, ami elég nagy fekvőfelületet biztosít és a matraca olyan puhaságú, ami számunkra tökéletes. Nem vagyunk egyformák, igényeink is eltérőek, ezért található oly sok ágytípus a franciaágy választékban.

Bútorüzletek és az elérhetőségeik

Alpha bútor

Róbert K. krt.

1134 Bp., Róbert K. krt. 57.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Kecskemét

Kecskemét, Máriahegy 419.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

XI. Budafoki út

1117 Bp., Budafoki út 183.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Üllői út

1185 Bp. Üllői út 829

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha Bútor

Központi raktár

1182 Bp. Péterhalmi út 8

Elérhetőségek