Termék Szűrő
Kereső
Boltok listája
Elérhetőség
Árak
Utoljára megtekintett
Sajnos még nem tekintettél meg terméket.
Gardrób választék


Gardrób választék

Rendezés / Oldalszám: Mennyiség oldalanként:

Gardrób választék

A gardrób egy francia jövevényszó a magyar nyelvben, mely más nyelvekben is helyet kapott. Az angolban a wardrobe szóváltozattal is találkozni lehet. A szó jelentése ruhatár, ruhásszekrény, lényegében ennyit is takar. A modern gardróbok nem csak ruháink elhelyezésére, de cipők, ékszerek, kiegészítők tárolására is alkalmasak.

            Az Alpha bútoráruház üzleteinek és webshopjának gardrób választéka többféle megoldást ajánl. A gardróbszekrények általában nagy tömbök, melyek helyigényesek és nem kimondottan kecses kialakításúak. Ezzel a hagyománnyal szakítva gardróbjaink mutatós, ám funkciójukat megtartó darabok.

A gardrób elsődleges feladata, hogy egész ruhatárunkat egy helyen tudjuk tárolni úgy, hogy az akasztást igénylő darabokat vállfán, a hajtogathatókat polcokon, az apróbbakat fiókokban tudjuk elhelyezni. Számos olyan ruhadarab létezik, melyre nagyon kell vigyázni, ahhoz, hogy megőrizze lényegét és épségét. Nem csak mosásákor, hanem vasalás és tárolás közben sem mindegy, hogyan bánunk ezekkel a kényes darabokkal. Egy-egy alkalmi ruha sokkal szebben mutat a vállfán lógva, és nem keletkeznek benne megfényesedett hajtásnyomok, gyűrődések. Arról nem is beszélve, hogy ha előre szoktunk vasalni, akkor a vállfán lógó ruha tükörsima marad, míg az összehajtogatottat újra vasalni kell viselés előtt. Azok a ruhák, melyek nehéz esésű anyagból vagy gumis kevert anyagból készültek, a vállfán való lógás következtében kinyúlhatnak, pántjuk megnyúlik vagy vállrészük eldeformálódik. Ezeket célszerűbb hajtogatva, polcon tárolni. A polcon való tárolásnál elsődleges szempont a kellő mennyiségű polc megléte. Túl kevés polccal osztott szekrényben a ruhákat nincs lehetőség kellő távolságra pakolni egymástól és egymásra kell tenni számos darabot, ami szintén a minőségük romlását is okozhatja. A kellő mennyiségű polccal berendezett gardróbban lehetőség van arra, hogy szellősen pakoljunk be, így ruháink nem füllednek be, nem lesz állott szaguk. A renderezés is könnyebb, külön pakolhatjuk a farmernadrágokat a az egyéb nadrágoktól, sőt még alkategóriákat is létrehozhatunk, így nem kell perceket (akár fél, egy órát) töltenünk azzal, hogy nyakig elveszve a szekrény tartalmában, keresgéljük azt a bizonyos nadrágot és hozzá azt a bizonyos felsőt. Ilyen szempontból az akasztós rész is igen jó szolgálatot tesz, mert a vállfák közé akár elválasztókat is lehet tenni, de a vállfán lógó ruha első ránézésre felmérhető. A fiókok vagy kosárkák szintén pompásak rendszerezési szempontból. A fehérneműt, öveket, egyéb kiegészítőket érdemes fiókban tárolni, még a gardróbon belül is. A gardróbba nem megy be a szálló por, de ha még ezen belül is elzárjuk holmijainkat, teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a levegő szennyeződései szinte kimutathatatlan mértékben érik csak el őket. A kisebb méretű holmik hajlamosak az eltűnésre, az összekeveredésre, ezért ezeket érdemes fiókban vagy kosárban tárolni. Mindemellett sokkal szebb látványt nyújt egy rendezett gardrób, mint egy összedobált szekrény. A sorban, valamely koncepció szerint felaggatott ruhák sora, a csodás rendben sorakozó, felhajtogatott holmik látványa és a tudat, hogy minden szép rendben van bepakolva, könnyedséggel tölti el az embert. Sokkal könnyebb úgy összeállítani a munkába menős, esti vagy éppen edzős szettünket, hogy a gardróbot kinyitva elénk tárul a teljes készletünk. A gardróbok nagy része egészalakos tükörrel is rendelkezik, külső vagy belső oldalán. A nagyméretű tükrük inkább a tolóajtós változatokra jellemzőek.

A gardrób választék lehetőséget biztosít a különböző ruhatárolási szokások, célok megvalósítására. Vannak duplaakasztós, vagy kombinált kivitelek, de igény szerint alakítható a belső elrendezés. Plusz fiókok, kosarak, polcok vagy rudazat is szerepel a lehetőségek között, ahogy a polcos rakodásra alkalmas magasító rész is. A magasítóban elhelyezhetők olyan dolgaink, melyeket nem használunk napi szinten. Például az ágynemű vagy a szezonálisan hordott ruhadarabok, esetleg görkorcsolya, sporteszközök, de tulajdonképpen bármi. A kisebb szobákba tervezett keskenyebb, kisebb méretű gardróbok és a nagyméretű, családi ruhatár tárolására is alkalmas gardróbok között is szép számmal akadnak tolóajtós fajták. A tolóajtó könnyen kezelhető és a leginkább helytakarékos megoldás.

Gyermekek számára is tartogat érdekességet a gardrób választék. Hetven különböző ajtóminta közül lehet válogatni a gyermekgardróbok esetében, melyek mesefigurás, színes, vidám darabok. Egy ilyen gardróbbal feldobható a gyermekszoba, inspiráló a színes felület és a gyerekek kedvenc meséjének képe mindig jókedvre deríti őket.

Az igényesen kiválogatott ruháinknak igényesen megválasztott tárolásra van szüksége. A minden igénynek megfelelő gardrób választék lehetőséget biztosít a színvonalas tárolásra úgy, hogy a tároló eszközünk, esztétikus megjelenésével, nem csupán funkcionális bútordarab, hanem díszítőértékkel rendelkező berendezési tárgy is egyben.

Bútorüzletek és az elérhetőségeik

Alpha bútor

Róbert K. krt.

1134 Bp., Róbert K. krt. 57.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Kecskemét

Kecskemét, Máriahegy 419.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

XI. Budafoki út

1117 Bp., Budafoki út 183.

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha bútor

Üllői út

1185 Bp. Üllői út 829

BútorválasztékElérhetőségek

Alpha Bútor

Központi raktár

1182 Bp. Péterhalmi út 8

Elérhetőségek